Hekel aan schrootjes? Strakke muur kan ook

Misschien wil je een strakke look in je duurzame schip, als contrast met de authentieke buitenkant. Stuc is niet handig, want aan boord kan dat door beweging gaan scheuren. Gipsvezelplaat is een mooi alternatief, bijvoorbeeld het bekende en veelgebruikte Fermacell. De platen worden gemaakt uit gerecycled gips en gerecycled papier, dat is dus redelijk duurzaam. Wel kost de productie energie, maar dat geldt voor de meeste bouwmaterialen.

Vezels zijn goed voor je
Let op: we hebben het over gipsvezelplaat. Dus geen gipsplaat of gipskarton, die wil je in een schip niet gebruiken want zijn veel te kwetsbaar en vochtgevoelig.

Brandveilig & zwaar

Omdat het brandveilig is, wordt gipsvezelplaat vaak ingezet voor aftimmering van de machinekamerwand en rond kachels. Ook tussenwanden kun je heel goed met Fermacell bekleden en zelfs als warmtewand uitvoeren. Voor natte ruimtes zijn er vochtbestendige varianten op de markt. Nadelen zijn er ook: het stoft enorm bij het zagen en boren en de platen zijn nogal zwaar. Hoewel dat laatste ook een voordeel kan zijn, mocht je het schip nog wat willen ballasten.

Deel dit artikel:

Comments are closed.

Close Search Window