Wie of wat is duurzaamwoonschip.nl?

Wij zijn Niko Hoogstad en Eva de Jong van Hoogstad Scheepstimmerwerk. Op duurzaamwoonschip.nl delen wij onze kennis over het verduurzamen van woonschepen.
Niko Hoogstad en Eva de Jong

Ervaring met verduurzamen ​

Lang voordat het 'hot' werd, waren wij al bezig met duurzaam timmeren aan historische schepen, zoals goed isoleren en gebruik van verantwoorde houtsoorten.

We hebben in de loop van de jaren best wat kennis en ervaring opgebouwd en die willen we graag delen. Dan hoeven anderen niet opnieuw het wiel uit te vinden en kunnen we sneller stappen zetten naar een duurzame vloot.

Dus of je nu als scheepsbewoner zelf gaat klussen, of een timmerbedrijf hebt en hier kennis komt halen: doe er je voordeel mee. Uiteindelijk zijn we allemaal gebaat bij een klimaat dat niet verder opwarmt en bij toekomstbestendig varend erfgoed.

Het plaatje is niet compleet ...

Wij weten ook niet alles!

Van het ene onderwerp (isoleren) weten we meer dan het andere (zonnepanelen bijvoorbeeld). We vullen de kennisbank steeds aan: met meer onderwerpen, met meer informatie en natuurlijk ook met nieuwe technieken.

Varende, historische schepen

We richten ons op varende, historische schepen, oftewel varend erfgoed. Dat betekent dat we het uiterlijk van het schip zoveel mogelijk intact willen laten.

Ingrepen om te verduurzamen kunnen daarmee in aanvaring komen, denk aan een warmtepomp pontificaal aan dek van een mooie tjalk. Het is telkens zorgvuldig afwegen en zoeken naar oplossingen. Wat uiteindelijk haalbaar is, hangt af van het individuele schip en de wensen van de bewoners.

schipper

Disclaimer

We worden niet gesponsord door een bepaalde leverancier of een bepaald merk. Dus als we onze voorkeur voor iets laten merken, dan is dat gebaseerd op onze eigen ervaring.

Ben je het niet eens met wat wij beweren? Dat kan, wij hebben ook niet de waarheid in pacht en vele wegen leiden naar Rome. Heb je een aanvulling of suggestie, stuur dan gerust een mailtje.

Gratis advies?

Alle informatie op deze website is inderdaad gratis. Maar je mag teksten en beeldmateriaal niet zomaar overnemen of publiceren, daarvoor moet je eerst toestemming aan ons vragen.

Specifiek voor eigen schip

Behoefte aan gericht advies voor jouw situatie? Neem gerust contact op. We helpen graag, maar vragen voor dit soort advies wel een vergoeding. Bij ons moet de kachel (sorry) tenslotte ook roken.

Close Search Window